Twitter Decemberkalender 2013

@StineSorensen

1 kommentar

Om stinesorensen-profilbillede

 

Hvad får dig til at bryde op med dit liv hjemme i trygge København og drage afsted på dette tidspunkt i dit liv? 

“I min sommerferie var jeg tre uger på Sri Lanka. Her mødtes jeg med en veninde, som havde sagt sit job op og rejst ud i verden i fem måneder. I de tre uger vi var sammen, fortalte hun, i en uendelig strøm, om de oplevelser hun havde haft, de mennesker hun havde mødt, og de overvejelser omkring dagligdagen hun havde gjort sig. De sidste to dage af ferien sad jeg så på en strandstol ved Arugam Bay og ville virkelig ikke hjem. Altså sådan inderligt ikke hjem. Og jeg stillede mig selv et spørgsmål: Hvem bestemmer egentlig, at jeg skal hjem? Hvem bestemmer? Så inspireret af min veninde Sarah og lysten til helt selv at bestemme – sådan rigtigt bestemme – så besluttede jeg mig for, at tiden var inde til at prøve noget helt andet. Ikke mere skrivebord, ikke flere pressemeddelelser eller flere emails. Så derfor rejser jeg den 25. december ud i verden i 197 dage. Det føles helt rigtigt. Meget rigtigt. Og så glæder jeg mig til at komme hjem igen og være åben for alle de muligheder og spændende ting, den digitale branche tilbyder.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Den dag jeg kørte mit MasterCard igennem og købet min billet til syv måneders rejse. For det første er det rimeligt sjældent, at jeg sådan impulsivt køber noget til 18.000 kr. Dernæst har det jo en enorm ’konsekvens’ at ryste posen på den måde og tage ud i verden i så lang tid. Jeg har ikke noget job, når jeg kommer hjem igen i juli. Det er dog en del af planen ikke at vide, hvad der skal ske.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“At man skal opføre sig ordentlig og levere sit bedste. For med omkring 40 år på arbejdsmarkedet, så møder man altid nogle af de samme mennesker igen. What goes around comes around.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Jeg var ude at rejse med en tidligere kæreste i Australien. En af de ting jeg havde set frem til at opleve var et såkaldt ’farm-stay’, hvor man bor på en kvægfarm og får indblik i livet ude på landet. Man er vel vokset op på landet. Som en del af programmet skulle vi ud at inspicere kvæg på hesteryg. Jeg var meget opsat på, at vi skulle ud og ride, selvom min kæreste ihærdigt havde forsøgt at forklare mig, at han har allergisk provokeret astma bronkitis, der betyder, at hans luftveje indsnævrer sig, hvis han indånder pels fra pelsdyr. Faktisk er det lige præcis hestehår, der fremkalder den kraftigste reaktion hos ham.

Men jeg var meget opsat på at komme ud og drive kvæg rundt på den lukkede turistindhegning! Og hans indgroede “jeg-skal-ikke-være-til-besvær-for-nogen”-mentalitet gjorde, at vi (eller især mig) ignorerede al erfaring, hvad angår allergi. Og af sted på hesten, det gik. Det skal desuden tilføjes, at få måneder forinden var han blevet opereret i knæet og havde haft et langt forløb med komplikationer. Så han var slet ikke gearet til at modstå en hest i fuld galop. Da vi nåede tilbage til farmen, trak han vejret meget tungt. Hans øjne var hævet helt op, og knæet var smadret. Vi havde ikke nogen astsammedicin med, så den efterfølgende nat var hård at komme igennem, da hans luftveje var tæt på totalt kollaps, og han skulle anstrenge sig for at hive hver mundfuld luft ned i lungerne. Han lever i bedste velgående i dag og er en glad mand. Jeg har ikke haft en kæreste siden.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Min mormors kærestebreve, som hun og min morfar skrev sammen i 1950’erne, da de mødte hinanden. Der er måske over 200 breve, som beskriver en rørende kærlighedshistorie. Da hverken min mormor eller morfar lever længere, vil jeg også redde en særlig glaskugle, som jeg har arvet og som bærer mange minder. Og så vil jeg redde min Alexander Wang taske – et unikum, som jeg er meget glad for. Lidt materialist er man vel altid, når lortet brænder.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Jeg er altid meget optaget af, at min omgivelser inspirer mig. Og omvendt vil jeg gerne bruge min tid på at inspirere andre ved at involvere mig i spændende projekter, skrive bøger, holde keynotes, og skrive artikler mm.

I forlængelse deraf går min søster og jeg med en drøm om, at vi vil skrive en bog baseret på vores morfar og mormors 200 kærestebreve. Min mormor lavede en datingannonce i Berlingske, som min morfar svarede på. Og på den måde mødte de hinanden. I deres 2 år lange brevudveksling får man et virkeligt godt indblik i livet i 50’erne, deres bekymringer om fremtiden, parforhold, kærlighed og det at stifte familie.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“Der har lige været Kommunalvalg, og jeg kan inderligt ikke forstå, at man endnu ikke i Danmark kan stemme online. Så hvis jeg skulle træde ind på den politiske scene, vil jeg stå i spidsen for, at der bliver indført e-valg. Og i samme ombæring kunne vores sundhedsvæsen også godt trænge til en digital overhaling.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Jeg ville crawle Kickstarter igennem for innovative projekter, som jeg kunne give pengene til. Jeg tror meget på, at crowdfunding bliver vitalt for den måde innovation og udvikling finansieres på i fremtiden.”

Hvis du skal rådgive en kvinde om parforhold, hvad vil du så sige til hende?

“Gør lige hvad du har lyst til, vær tro mod dig selv, og lad være med at overtænke det hele.”

Hvad så hvis du skal rådgive en mand om parforhold?

“Har du talt med din kæreste om netop denne udfordring? Gå hjem og forfør hende. Så skal det hele nok ordne sig.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“Nogen gange vil jeg bare gerne være en kat, der ligger i en vinduskarm og bader i en solstråle. Andre gange vil jeg gerne være en hybrid udgave af Angela Merkel og Brigitte Bardot, hvor jeg var den, som havde fået ideen til snapchat. Jeg vil også gerne have været gift med Jørgen Leth.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“At gå på arbejde og skrive emails.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“Netværk, netværk, netværk – og at man kan få en fantastisk relation til mennesker, man aldrig har mødt.”

Hvornår er twitter værst?

“Jeg synes ofte, at Twitter kan være lidt svær for newbies, da adgangsbarrieren af og til er alt for høj for nye brugere. Det skyldes, som jeg ser det, at interaktionen bliver for intern, og at twitter-lingoet med # og @ bliver alt for svær at forstå, og derfor kommer man aldrig rigtig i gang.”

Vis noget, der betyder noget for dig:

Billede med min mormor i den røde kjole, min storesøster til venstre og mig til højre viser 2 personer jeg værdsætter meget. Der er faktisk 3 personer, som har betydet rigtig meget for mig og det er min storsøster Malene, min mormor Sigrid, og min Farmor Karna (hun er dog ikke på billedet). Alle tre personer er kvinder, der har været og er stadig i dag til kæmpe stor inspiration for mig og jeg sætter stor pris på, at har været, (min mormor lever dog ikke længere) en del af mit liv.

Billedet her med min mormor Sigrid, min storesøster Malene og mig viser to personer, jeg værdsætter meget. Der er faktisk tre personer, som har betydet rigtig meget for mig. De to – og min farmor Karna, der dog ikke er på billedet. Alle tre personer er kvinder, der har været, og stadig er i dag, til kæmpe stor inspiration for mig.

Billede af brun glaskugle. Som nævnt i spørgsmål 4 så var det en af de ting jeg vil redde. Jeg har arvet den af min mormor, jeg er sikker på, at der er lidt af hende inde i den.

Glaskuglen, som jeg ville redde, hvis mit hjem brændte. Jeg har arvet den af min mormor. Jeg er sikker på, at der er lidt af hende inde i den.

Brevet – det er min mormors første brev til min morfar, som har svaret på hendes annonce. Det er alle disse breve jeg på en eller anden måde gerne vil dele med resten af verden.

Det her er min mormors første brev til min morfar, efter han besvarede hendes kontaktannonce i Berlingske. Det er dette, og de øvrige 200 breve fra 2 års brevudveksling, jeg på en eller anden måde gerne vil dele med resten af verden.

Billede med udsigten fra Knippelsbro over mod Operaen. Nu hvor jeg skal være væk fra København i 7 måneder begynder man lige pludselig at sætte pris på en masse ting, fordi man er klar over, at man skal undvære det. En af de ting er at jeg elsker at cykle i det hele taget, og så synes jeg at København er så smuk når man cykler over Knippelsbro – dette billede er taget en tidlig morgen på vej til arbejde.

Nu hvor jeg skal være væk fra København i 7 måneder, begynder man lige pludselig at sætte pris på en masse ting, fordi man er klar over, at man skal undvære det. En af dé ting er, at jeg elsker at cykle i det hele taget, og så synes jeg, at København er så smuk, når man cykler over Knippelsbro. Dette billede er taget en tidlig morgen på Knippelsbro med udsigt mod Operaen, da jeg var på vej til arbejde.

Vil du have mere at Stine – og følge hendes rejse, så følg hende på: @StineSorensen

 

One thought on “@StineSorensen

Comments are closed.