@StephanieCarrS

Om StephanieCarrS-profilbillede

Hvad er den største forhindring i at løse klimaudfordringerne, og hvad bliver forhåbentlig din rolle i det spil?

“Globalt, tror jeg, det sværeste bliver at få opbygget et globalt politisk/økonomisk system, der fungerer på en måde, der gør, at vi mennesker kan leve nogenlunde behageligt uden konstant at nasse på naturen. Det kræver en hel masse systemarkitektur og en hel masse upopulære politiske beslutninger, som særligt dem, som har mange penge, vil modsætte sig. Det kræver også, at folk er villige til at stemme på de politikere, som tager de svære, men nødvendige beslutninger.

På hverdagsniveau mangler vi forbrugere, som tager informerede valg. Vi køber for mange ting, skifter for hurtigt ud og støtter op om industrier, der på ingen måde hjælper vores situation. Vi har brug for mere information og ikke mindst vilje til at leve med en lidt anden materiel standard, end det medierne fortæller os, at vi altid har ønsket os. Jeg hører så mange i forældregenerationen, der mener, de er helt vildt bæredygtige, fordi de skruer temperaturen ned om natten og slukker lyset i rum, de ikke befinder sig i. Samtidig tager de et smut Thailand en gang om året og en weekendtur i New York. Der mangler grundlæggende konsekvensforståelse om udledninger, og hvilken rolle forbrugerene har. Vi kan altså rykke meget, hvis vi gider!

Lige nu håber jeg, at jeg tager del i forandringen ved at agere det gode eksempel. Måske kan jeg også håbe på at arbejde med bæredygtig udvikling på et højere plan, når jeg har noget mere erfaring og er blevet noget mindre – eller mere – kynisk.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Den dag i august, hvor jeg inviterede min far og søster til ølsmagning i København, var meget speciel. Jeg havde ikke rigtig tidligere været sammen med dem som ”voksne” før. Det har bare været pappa og søster, som skændes og laver middag og har hverdag sammen. Jeg er sikker på, at mange andre har haft den samme oplevelse med sine forældre. Den aften lærte vi hinanden at kende på ny. Og vi kunne heldigvis lide hinanden.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Som studerende med intet mindre end to(!) studiejobs at prale af vil jeg give dette erfaringbaserede råd: Tag de skumle/hårde opgaver med. De gamle er ikke nødvendigvis mere kvalificeret end dig. Specielt ikke, hvis opgaven handler om noget med excel.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“Lær at ignorere idioterne. Der bliver ikke færre af dem, når man bliver ældre. Lad dig ikke provokere. Og læs ikke kommentarfelter på internettet.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Jeg var ude og gå med min gamle hund. Hun var halvdøv, halvblind og småsenil på det tidspunkt. Hun er en jagthund, og hun markerer på noget i græsset lige ved en sti. Det skal siges, at hun på det tidspunkt havde en tendens til at markere på den tynde luft, sten og kogler, så det gik jeg ud fra, at hun også gjorde denne gang. Jeg ville drille hende lidt. Så jeg tog en pind og ville rasle rundt i græsset med den. Samtidig med at jeg stikker pinden i græsset, udbrydes et PIP. Og derefter gik der et millisekund, inden der lå fugleindvolde udover det hele. Min gamle senile pelsknold var forvandlet til en dræbermaskine. Jeg har haft volddårlig samvittighed overfor den fugl lige siden.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Min cykel (ja den står selvfølgelig indenfor), computer og min trofaste bamse, Kåre, som jeg har haft, fra jeg var 13 år.Han var en præmie i et stafetløb. Vi sover stadig sammen. Det er top hygge.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Så ville jeg cykle gennem Europa med rygsæk og telt – og spise masser af god ost og vin og andre lokale specialiteter i et år eller to.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“Klima, cykling og at politiske diskussioner skal blive mere videnskabeligt baseret.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

Klimaambassaden i Concito, der oplærer folkeskoleelever i klima og bæredygtig livsstil. Det er super vigtigt at få den unge generation med, da de har enorm påvirkningskraft på deres bitre og pessimistiske forældre.”

Hvis du skal rådgive om parforhold, hvad vil du så sige?

“Hvis du har brug for at tale om dit forhold med nogen; vær strategisk. En veninde, der altid er enig med dig, er dårlig til at rådgive om forhold. ”Jaeh, skatter, han er bare herre ond og grim” er god rådgivning, hvis man er 14 år eller med i ”For lækker til love”. Men det er nok ikke så konstruktivt, hvis du vil løse rigtige problemer i rigtige forhold. Eventuelt spørg twitter.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“Så ville jeg prøve at være et eller andet rumvæsen i en anden galakse, hvor de har fundet ud af at tage vare på deres planet. Lidt a la Avatar måske. Eventuelt et næste liv her på Jorden, efter at vi har overkommet de udfordringer, vi står over for og har fundet fornuften og de rigtige prioriteringer igen.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Jeg er rigtig god til at planlægge alle mulige ting, der ligger for langt ude i fremtiden. Det vil jeg prøve at lade være med. Der en ingen grund til at bruge tid på at bestemme, hvilken type tomater jeg skal dyrke, når jeg engang om 10 år får et hus med have.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“Dengang jeg opdagede, hvor fedt det var at se Melodi Grand Prix på twitter. MGP har aldrig været sjovt. Men nu har det aldrig været sjovere at se fjernsyn. Hysterisk morsomt faktisk. Generelt når det sker noget, som angår os alle – a la storm eller udsalg på øl, så er twitter the place to be.”

Hvornår er twitter værst?

“Til forelæsning kl. 8-12. Der hvor jeg har mest brug for jer. Hep hep, tweeps!”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

Endomondo – for hvorfor træne uden at fortælle det til nogen.

Yr.no for vejret. Den er bare bedre end DMI.dk.

Google Maps med Street View. Jeg kan finde vej nu!”

Vis noget, der betyder noget for dig:

Dette billede af mig og fjeldet er taget på Hardangervidden i Norge sidste sommer, #nofilter #engangskamera. Det var en rigtig fin tur jeg havde sammen med min kæreste, hvor vi gik fra Geilo til Eidfjord med telt. Landskabet er fantastisk, det ændrer sig fra helt fladt som på billedet til at blive fjord-landskab med stejle fjellsider og absurde størrelsesforhold. Det er rigtig dejligt at være ud i naturen, mærke vejret og bruge kroppen, og genfinde den følelse af at naturen alligevel er noget større end os mennesker. Det glemmer man hurtigt når man går i kredsløb mellem sin computer og kaffemaskinen på arbejdet.

Billedet her af mig og fjeldet er taget på Hardangervidden i Norge sidste sommer – #nofilter #engangskamera. Det var en rigtig fin tur, jeg havde sammen med min kæreste, hvor vi gik fra Geilo til Eidfjord med telt. Landskabet er fantastisk. Det ændrer sig fra helt fladt som på billedet til at blive fjordlandskab med stejle fjeldsider og absurde størrelsesforhold. Det er rigtig dejligt at være ud i naturen, mærke vejret og bruge kroppen, og genfinde den følelse af, at naturen alligevel er noget større end os mennesker. Det glemmer man hurtigt, når man går i kredsløb mellem sin computer og kaffemaskinen på arbejdet.

Fik du ikke nok af Stephanie her, så følg ham på: @StephanieCarrS

Standard