@SofieRye

Om soefierye-profilbillede

 

Hvilke tanker gjorde du dig, før du forlod Vesterbro for at bo hos dine bedsteforældre i Himmerland i 4-5 måneder?

“Jeg tror faktisk, jeg gjorde mig overraskende få. Det virkede bare rigtigt. Jeg holder virkelig meget af mine bedsteforældre. Det var vigtigt for mig, at få skrevet deres erindringer ned og forstå det liv, de har levet og lever.

Set i bakspejlet kan jeg godt se, at det er lidt spøjst at flytte væk fra hovedstaden, stoppe på DR og forlade hele sin omgangskreds for i stedet at tilbringe vinteren i en bette by ved Limfjorden med sine bedsteforældre og 370 andre indbyggere. Et tungttikkende bornholmerur, mad seks gange om dagen, håndbold i fjernsynet, gåture med mormor og piberygning med morfar og den evigt varme kaffe på kanden. Men det er svært ikke at synes om.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Den 7. april hentede jeg min lille portugisergadehund i Kastrup Lufthavn. Jeg troede, min hunde-entusiasme var noget, jeg ville vokse fra med alderen; i stedet sidder jeg nu med to pelsede ræve på skødet. Tror børneudgaven af mig ville være lykkelig. Den voksne er det i hvert fald.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Man skal lære at sige nej til ting og turde at blive fyret. Det er muligvis ret dårlige karriereråd egentlig, men det er gode livsråd.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“”Lilla hår – seriøst?!” Og så nok noget med, at jeg ikke skulle have så pokkers travlt.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Jeg kendte engang en mand, som jeg holdt virkelig meget af. Men han havde problemer, og de problemer gik især ud over min mor. Jeg var i min beskyttende og teenagefølsomme periode. Inden jeg tog på efterskole, fik jeg ønsket ham langt væk. Rasende og råbende. Det var det sidste, jeg fik sagt til ham. Han døde nogle måneder efter. Siden da har jeg bestræbt mig på aldrig at gå fra en person i uvenskab. Når det sker, er det med verdens største knude i maven.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“MINE RÆVE! De er to. Og så min hemmelige kasse med gamle breve, sedler og postkort.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Det samme, men se mere af verden. Steder med hvaler nok. Og bruge de resterende penge på god mad.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“En sekulær stat, fornuft og gratis* internet til alle.
*Der er jo ikke noget, der er gratis.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Grimme, truede dyrearter uden pels og store, brune øjne. Og Læger uden Grænser.”

Hvis du skal rådgive om parforhold, hvad vil du så sige?

“Tal mere og bitch mindre. Vær et team, eller hold dig single. Glem forestillingen om drømmemanden/kvinden; vedkommende findes måske, men ligner ikke det, du har stykket sammen oppe i hovedet. Og så det sværeste: Hop i kærlighedspoolen med begge ben. Alt andet er for tøser. Jeg er nok selv lidt en tøs somme tider.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“En blåhval. En stor, tyk, rar og fredelig blåhval, der svømmer rundt i dybet og highfiver. Skulle det være i menneskefacon, ville jeg gerne være kvantefysiker eller marinebiolog slash naturfotograf ansat hos BBC. David Attenborough. Jeg vil nok egentlig bare gerne genfødes som David Attenborough.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Jeg synes, jeg brokker mig for meget. Det vil jeg gerne blive bedre til ikke at gøre. Og det er jeg nok ikke den eneste, der mener.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“Det er svært at hitte på en enkelt oplevelse. Twitter er som en online landsby, hvor alle er på nik og hjælper hinanden. Og så er det en god følelse, når der er twitter-brugere, man virkelig godt kunne tænke sig at møde i virkeligheden. Som @Emilie_Lucky fx. Hun virker så rar.”

Hvornår er twitter værst?

“Mob-amok. Bagsiden af landsbyidyllen, hvor folk hvisker lidt for højt og modbydeligt om hinanden. Derudover har falske historier tendens til at blive spredt hurtigt. Men de opdages som regel også i samme fart.”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

“Jeg tror, jeg er meget rookie og kedelig på denne front, men:

TurboScan: Enkelt og genialt, når man ikke er den heldige indehave af en scanner.

MobilePay: Troede først man var nødt til at være Nordea/Danske Bank-kunde, men blev klogere. Jeg er stor tilhænger af apps, der gør det nødvendige mindre besværligt.

Google Drev: Jeg har stort set alle mine skriverier derinde, og jeg har adgang fra alskens mobile og knapt så mobile enheder. Det er muligvis den mest betydningsfulde applikation for mit vedkommende. På trods af at jeg ikke har den store tillid til Don’t be evil-folkene.”

Vis noget, der betyder noget for dig:

Morfar, Muggsy og mig - og mormor bag kameraet i solskinsvejret på bænken i Sebbersund. Når livet lever sig selv.

Morfar, Muggsy og mig – og mormor bag kameraet i solskinsvejret på bænken i Sebbersund. Når livet lever sig selv.

Fik du ikke nok af Sofie her, så følg hende på: @SofieRye

Standard