Twitter Decemberkalender 2013

@SebStanbury

3 kommentarer
Om SebStanbury-profilbillede

Jeg arbejdede sammen med Sebastian hos WWF, og han var der den eneste, som nogensinde har slået mig i opremsning af OL-byer. Hans sportsviden er skræmmende! – Jonas

Tænker du aldrig: “Fodbold er sgu egentlig et ret kedeligt spil. Jeg burde bruge min tid på vigtigere ting”?

“Jeg bliver nogle gange usikker på, om jeg egentlig har forstand på fodbold og følger nok med, hvis nogen påpeger en taktisk detalje, som jeg slet ikke havde lagt mærke til, eller der refereres til en spiller, jeg ikke kender, men kedeligt? Nej, aldrig.

En god ven og jeg har det fælles mantra, at vi aldrig nogensinde fortryder, når vi tager til fodbold. Der vil altid være minimum én detalje, på eller uden for banen, der er turen værd. Derimod fortryder man altid de fodboldkampe, man ikke tager til.

Og så skylder jeg bare fodbolden en hel masse. Som det ofte er med interesser, har jeg mødt eller fået forstærket forholdet til mange af mine bedste venner gennem fodbolden. Det vil jeg altid være taknemmelig for.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Jeg synes, jeg har arbejdet for meget i 2013, og jeg har haft for få store oplevelser, der ikke var jobrelaterede. Til gengæld har jeg så haft mulighed for at møde og interviewe nogle interessante personer – Brian Laudrup til en times snak om rivaliseringen mellem Glasgow Rangers og Celtic, en hel dag med talentspejderne i Hamburger Sport-Verein, osv.

De varmeste minder har jeg dog om en lørdag i juli, som jeg brugte med min kæreste ved kanalen rundt om Slotsholmen i København. Vi spiste frokost, iagttog bylivet og nød solen sammen. Nogle gange ligger de gode oplevelser ikke længere væk end et kvarters cykeltur.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Før Danske Bank dummede sig med ”New Normal”-kampagnen, havde de sloganet ”Gør det du er bedst til.” Den kan jeg godt følge. Jeg er i hvert fald, hvor jeg er i dag, fordi jeg har fokuseret på at lave noget, som jeg godt kan lide, og som jeg (nogenlunde) har forstand på. Og gør dig umage. Arbejd hårdt, så du kan være stolt af din indsats. Så er der også større chance for, at andre også er det.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“Når dine venner den 31. december 2005 foreslår, at I skal begynde at drike vodkashots allerede under middagen, skal du sige nej. Det er begyndelsen til en aften ude af kontrol, og otte år senere minder de dig stadig om, at du slutter natten med at kaste op i en blender.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Jeg har svært ved at komme på eksempler, hvor jeg bevidst har gjort noget ledt mod nogen. Eksemplerne er helt sikkert derude – hvis I kender mig, har I hermed min tilladelse til at stikke mig. Men jeg kan stadig få ondt i maven over en episode fra 2.-3. klasse. Vi legede fangeleg, og jeg greb ud efter en af pigerne. Jeg fik fat og rev til… I hendes halskæde… Som hun havde fået af sin far… Der var død et par år forinden.

Jeg følte mig meget lille, da jeg sad på jorden og samlede perler op. Undskyld Michele.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Computer, telefon (jeg er elendig til at at lave backup) og min Vejle Boldklub-trøje, som Thomas Gravesen har spillet i.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“Kan vi ikke alle sammen være lidt rarere ved hinanden?”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Mine tidligere kolleger på WWF Verdensnaturfonden. De kæmper for en vigtig sag.”

Hvis du skal rådgive en kvinde om parforhold, hvad vil du så sige til hende?

“Det er nok første gang nogensinde, at nogen har spurgt mig til råd om parforhold…

Jeg ville sige, at: Ja, fodboldkampen i aften er vigtig. Det er den i morgen også. Og den på lørdag. Du kan altid se dine serier – med fodbold er det vigtigt at se det lige nu og være en del af fællesskabet. Når de historiske kampe kommer, er det afgørende, at man så dem live.”

Hvad så hvis du skal rådgive en mand om parforhold?

“Gør din kæreste glad, når hun ikke forventer det. Husk de ønsker og drømme, som hun nævner i forbifarten, og som hun selv har glemt kort efter. Opfyld de ønsker og drømme.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“Her bliver jeg nødt til at være lidt forudsigelig. Jeg er lige gået gennem en sæson med mit syvmandshold Absalons Boldklub, hvor jeg ikke formåede at lave et eneste mål. Selv vores målmand scorede mere end mig. Så derfor lyder mit svar: Professionel fodboldspiller.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Som nytårsforsæt bestemmer jeg mig altid for at ville løbe mere regelmæssigt. Jeg plejer at komme godt i gang, og når jeg så løber rundt i januar-februar i mørke og minusgrader og føler mig som et mandfolk med snot i hele ansigtet, tænker jeg ”når jeg nu er så godt i gang i de her sure vintermåneder, bliver jeg helt ustoppelig senere på året.”

Og så er det, at jeg får en mindre skade i det ene ben, tænker jeg hellere må holde en uges pause, og tre måneder senere sidder jeg stadig på sofaen og forsøger at tage mig sammen til at komme ud og løbe i den lækre maj-sol. Næste år skal være anderledes!”

Din bedste oplevelse på twitter?

“De gode oplevelser synes jeg, at jeg har hver uge. Det er, når man kommer i dialog med andre brugere om et emne, som man overhovedet ikke havde forventet. For eksempel dengang, da @NPKolby og jeg kom til at snakke om 1. divisionskampen Køge-Vejle i efteråret 2007 – og det viste sig, at han da sagtens kunne huske en af mine gode venner, der drak sig tæskefuld i fiske-shots og løb rundt i bar mave i en mindre novembersnestorm.”

Hvornår er twitter værst?

“Jeg har ikke oplevet det selv. ”I’m a white man! How many advantages can one person have?”, som Louis CK ville have sagt. Men man hører om mange tweeps, som modtager utallige svinske beskeder af racistisk, sexistisk eller lignende karakter. Jeg fatter simpelthen ikke de folk, som kan få sig selv til at skrive alskens ulækre ting, bare fordi de sidder foran en skærm og ikke kan se modtageren. Jeg prøver selv at holde en positiv tone i de fleste ting, jeg skriver.”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

101 Great Goals – det mest omfattende site, når det gælder fodboldhighligts. Hvis du ser nogen linke til et flot mål eller en vild detalje, kan du være ret sikker på, det kommer fra 101greatgoals.

Futbol24 – et vanvittigt hurtigt livescore-site, hvor man kan vælge de kampe, man gerne vil følge, og så blive opdateret med lyd ved hver scoring. Et lille tip: Sidder man en lørdag aften og mangler et godt drukspil, går man ind på futbol24, trykker ”select all” og lader derefter bare vanviddet udfolde sig.

The Bugle Podcast – til sidst et enkelt ikke-fodboldsite. Verden sjoveste podcast med de britiske komikere John Oliver og Andy Zaltzman, der ugentligt tager temperaturen på verdenssituationen.

Vis noget, der betyder noget for dig:

Det er for kedeligt at tage et billede af sin kærest eller familie, ikke? For nogle år siden fik jeg den ide, at jeg ville begynde at fotografere de steder, som havde betydet noget for min fodboldfascination. Min første lokation var de to fodboldmål, der står bag den parcelhusvej, hvor jeg voksede op. Her brugte jeg som barn time efter time med min bedste ven Chris. Vi spillede med eller mod de andre børn i området eller os to alene. Når det bare var os, forestillede vi os, at vindens susen i træerne var store tribuner fyldt med tilskuere, der tiljublede vores evner, når vi imiterede forbillederne fra Vejle Boldklub. Fodbold handler om glæde, fantasi og drømme – alle ting var der i overflod på den lille græsbane bag Iver Jarls Vej i Vejle.

Det er for kedeligt at tage et billede af sin kæreste eller familie, ikke?
For nogle år siden fik jeg den ide, at jeg ville begynde at fotografere de steder, som havde betydet noget for min fodboldfascination. Min første lokation var de to fodboldmål, der står bag den parcelhusvej, hvor jeg voksede op. Her brugte jeg som barn time efter time med min bedste ven Chris. Vi spillede med eller mod de andre børn i området eller os to alene. Når det bare var os, forestillede vi os, at vindens susen i træerne var store tribuner fyldt med tilskuere, der tiljublede vores evner, når vi imiterede forbillederne fra Vejle Boldklub. Fodbold handler om glæde, fantasi og drømme – alle ting var der i overflod på den lille græsbane bag Iver Jarls Vej i Vejle.

Fik du ikke nok af Sebastian her, så følg ham på: @SebStanbury

 

3 thoughts on “@SebStanbury

Comments are closed.