@AnneFrostJepsen

Om AnneFrostJepsen-profilbillede

Beskriv en kost

“En Kost er en kvinde i spændingsfeltet mellem en råbende kælling, en festlig hejre, og en stærk sort kvinde, der selv kan betale for sin fingerring.

Det var et tilnavn, der blev mig givet af @MrJokinen. Og det lød tilpas skrappedullet, men stadig uskadeligt nok, til at jeg kunne se mig selv i det.

Det er et udtryk, der passer godt til de ting, jeg gerne vil råbe på Twitter. Min digitale megafon.

Jeg har jo så claimet #Kost nok så voldsomt, men opfatter det mere som et generelt udtryk for en bestemt type af kvinder og deres måde at kommunikere på. #KosteUnited

Hvor vigtig selvforståelsen af at være en kost er for dig?

“Jeg forbinder Kost med noget attitude, jeg gerne vil repræsentere.

1st. choice: Take it.
2nd. choice: Leave it

Så det ville være den fede løgn at sige, at det var mig ligegyldigt. Det passer mig fint, privat såvel som professionelt, at blive opfattet som en bullshitallergiker.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Det er et bissespørgsmål at starte ud med.

Lad det være sagt, at mit nytårsforsæt for 2013 var at holde fast i tilliden. Tilliden til systemet, til magthaverne, til dem jeg elsker, til min skaber, til min egen formåen, til alle de andre på planeten.

Det gjorde et kæmpe indtryk på mig, da Uffe Elbæk valgte at træde tilbage som minister. Noget ved det forløb styrkede min tillid til mennesket, men plantede en generel mistillid til systemet. Og systemet er jo mennesket. Dig og mig og bla bla bla bla bla….. billion shades of god damn grey!

Bottomline; det var en vigtig dag i 2013 for mig. Basta.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Klicheen driver ned af væggene nu. Men grundlæggende mener jeg bare, man skal lave noget, der giver mening for én. Noget du kan glæde dig over at have lavet, når du går til ro. Og som du glæder dig til at fortsætte med dagen efter.

Det er pænt mange timer af vores tilværelse, der går med at arbejde og sove. Så sørg for at din seng og dit job er steder, du nyder at være. Resultaterne af at bruge tiden på det, bliver også derefter.

Til nye iværksættere: Prioritér en god revisor, der tænder på at have med start-ups og bureaukrati-rookies, som du selv, at gøre. Og erkend det hurtigt, hvis du ikke har hverken lederevner eller lederlyst.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“Good job, sødte.

Jeg har ingen fortrydelser. Jeg fik postuleret præcis så unuanceret, som jeg havde forstand til. Festet som jeg havde fysik til. Rejst som jeg havde skejsere til. Og flashet hud, som jeg havde krop til.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Jeg erindrer helt ærligt ikke at have været led mod nogen. Jeg har gjort en milliard ubetænksomme ting og såret cool mennesker, men ikke noget der har været så skelsættende, at jeg husker det.

Og heldigvis har jeg heller aldrig oplevet at andre har behandlet mig disrespektfuldt med overlæg. Heldig, naiv, privilegeret?  Tjooo… muligvis.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Jeg er grundlæggende ligeglad med ting. Glad dog, for de ting jeg har, men prøver ikke at anskaffe mig ret meget nyt. Jeg kan godt lide, at jeg har et arvestel, at smække måltidet på. Og jeg føler mig ydmyg og taknemmelig over at bo i en del af verden, hvor folk køber en isenkræmmersmart spray til deres koldpressede rapsolie, fordi vi er så rige og lade, at vi ikke magter at tage seriøst ansvar for ikke at få for meget fedt i maden… nuuuuj, det stak lige af, hva’?

Så det korte svar er; ingenting!

Det mere indviende svar: Jeg ville redde Trampedach’en, der har gloet olmt på mig, siden jeg var barn. Alle fotografierne og en kasse med Bordeauxer, jeg har gemt. Det uerstattelige.

Det første jeg ville genanskaffe var espressomaskinen, tempurmadrassen og en mobillader.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Så ville jeg være den første og største danske kvindelige rapper, der ikke gik dancehall.

Leve af at rime på grimme ord og dystre tanker – med et beat i ryggen. Blive feteret af masserne og have fri bar og smoking på imens.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“At vi makulerede hele lovsamlingen og startede forfra med tolerance, tillid og det dertilhørende ansvar i højsædet.

Og så ville jeg afsætte seriøse summer til dem, som af forskellige årsager, er i en svær situation og har brug for dem. I stedet for umyndiggørende almisser. Skejserne skulle selvsagt komme fra at fjerne en masse ydelser fra folk, der ikke rigtig har brug for dem.

Derudover ville jeg indføre skoleuniformer. Og give højere løn til alle folkevalgte, men total afskaffelse af ministerpension.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Havde jeg troet det hjalp at fyre skidtet i AGF eller folkeskolen, havde det været oplagt, meeeeeeeen…

Jeg tror, jeg ville sende pengene videre til Læger Uden Grænser. Med respekt for, at der i den organisation sidder mennesker, som er trænet i at tage stilling til, hvem der har ”mest” brug for hjælp, og hvilken type hjælp der er mest presserende. En prioritering, jeg føler mig uden forudsætninger for at træffe.”

Hvis du skal rådgive en kvinde om parforhold, hvad vil du så sige til hende?

“Husk, at for altid er VIRKELIG lang tid.

Nyd kærligheden, dediker dig, og lad være at forlange nederen urealistiske garantier.

Hav tillid til, at din kæreste ikke siger, føler eller gør noget for bevidst at skade dig.

Drop jalousi og ejerfornemmelser. Kombinationen af cool folk og liderlighed sker. Få et godt minde ud af det, og und din kæreste det samme.

Mere, til flere, i bedre kvalitet, oftere!

Og lad nu for høwle være med at flytte sammen. Det er den lige vej til slidt kærlighed og blomstrende kalenderfacisme.

Og så lad være at lytte for meget til ‘bør’ og/eller til mig ;)”

Hvad så hvis du skal rådgive en mand om parforhold?

“Præcis det samme som jeg ville sige til en kvinde. Jeg ville nok bare bruge nogle lidt mere omklædningsrumsagtige ord.

Kærlighed, tryghed, liderlighed, besættelse, begær, konfliktskyhed og manglende engagement er ikke kønsbestemt.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“Jeg ville gerne blive født til at være en, der tør revolutionere. En inspirator. En Churchill. En handlekraftig idealist, der frygtløst kæmper med pragmatismen som våben og målet for øje. Nå? Var der noget?”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Jeg vil gerne blive bedre til ikke at love mig selv nederen ting. Lære at leve med, at jeg bare er en bralrerøv – med en ikke nævneværdig selvdisciplin. Kog flere fonder, dygtiggør dig, vær mere, sig klogere ting, løb oftere, drik mindre gin og alt det jazz, jeg nu kan bilde mig selv ind, at jeg skal gøre lige om lidt. De der ændringer sker af sig selv, når de skal ske. Det ender som regel med selfbashing i stedet for udvikling.

Tæv har vi som bekendt resten af verden til at give os. Der er rigeligt med folk, der kan slå én i hovedet med ens mindre flatterende sider. Så det vil jeg gerne blive bedre til at overlade til dem.

Og så vil jeg være bedre til at have min egen røv. Because I’m worth it, for helvede.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“Jeg havde for nyligt fornøjelsen af at kunne hjælpe en tweep, jeg har stor respekt for, med noget fagligt. Den der DM med ”Hey Frost. Jeg kunne godt tænke mig at høre dine tanker om følgende…”, var et instant adrenalinkick og ret meget indbegrebet af Twitter for mig.

Endvidere skal jeg sent glemme en random Melodi Grand Prix-aften, hvor 3 tweeps – @FrejElbaek, @FrederikJuul og @MathiasBuch – kommenterede showet i én lang tråd, på en måde der gjorde, at jeg dagen efter kunne mærke, at mine grinemuskler havde fået max smadder.

Det være sagt, er de bedste oplevelser med Twitter, som regel udenfor Twitter, ikke? Damn, jeg har mødt mange blærede mennesker gennem Twitter på kort tid.

Jeg er kæmpefan af diskussionerne på Twitter. Folk debatterer federe på Twitter end noget andet sted. Tonen kan være sygt kontant, men der er en grundlæggende respekt for forskelligheden, som jeg holder meget af.”

Hvornår er twitter værst?

“Twitter er værst, når Twitter ikke virker.

Jeg elsker Twitter og nægter at gå i proforma-ranting.  Folk der bruger Twitter, er folk der vil andre mennesker, debat, horisontudvidelse og leg med ord. Og god spas. Twitter rules, og du ved det.”

Vis noget, der betyder noget for dig:

Ord, Twitter, ”se mig”, fest, lir, business og alt andet, er og bliver sekundært.  Familie, mayn! Intet over, intet ved siden af.

Ord, Twitter, ”se mig”, fest, lir, business og alt andet, er og bliver sekundært.
Familie, mayn! Intet over. Intet ved siden af.

Fik du ikke nok af Kosten her ;) Så følg hende på: @AnneFrostJepsen

Og rigtig glædelig jul til jer alle!

Standard