FAQ

Må virksomheder deltage?
Ja da. I deltager på samme præmisser som privatpersoner.

Jeg bor i udlandet. Må jeg deltage?
Det kan du tro. Vi ved, at det jo så bliver lidt dyrere i porto for din hemmelige giver. Men det må din giver derfor tage højde for. Hvis du under ingen omstændigheder vil sende til en udenlandsk adresse, skal du meddele det os i din tilmelding.

Hvad skal jeg give?
Vi anbefaler, at du sætter dig ind i din modtager. Følg personen på twitter, tjek hvad din modtager har tweetet med hashtagget #mindreendtre, læs op på personens historik, og gå diskret i dialog, så du lærer din modtager bedre at kende. Og tænk så: ”Hvad vil min modtager blive glad for at få af mig?”. Samtidig må du gerne tænke: ”Hvad kan jeg gøre, eller hvad har jeg adgang til, der kan glæde min modtager?”. Hvis du fx har et job eller et netværk, der giver dig adgang til koncertbilletter, vil en musikinteresseret modtager jo blive glad, uanset om du har skaffet billetterne gratis. Hvis du er super kreativ og god til at sy, kan du garanteret finde på noget, du kan sy, der vil glæde din modtager. Hvis du er webudvikler, og du ved, at din modtager drømmer om at bygge en app, så kan din gave jo være at kode den. Så lær din modtager at kende! Dette er ikke en kontorleg med kravlenisser og marcipansnebolde. Samtidig er der heller ingen krav om at tømme sparegrisen og give en ny iPad. Så tænk ikke på prisen, men på at give en gave, der skaber glæde hos en anden. Så vil det formentlig også skabe glæde hos dig.

Hvorfor er der deadline for pakkeforsendelse allerede midt i december?
Vi vil gerne sikre os, at pakkerne når at komme frem, før der opstår for stor juletravlhed både hos postvæsnet og på webshops. Og samtidig ønsker vi en december måned, hvor vi alle sammen deler historier på Twitter og mindreendtre.dk om, hvilken glæde pakken gav os. Så det er kun en fordel, hvis du sender din pakke tidligt! Så drukner den heller ikke i mængden.

Må min pakke afsløre, at den er fra mig, så min modtager opdager det ved modtagelsen?
Ja, bestemt! En underlæggende pointe ved julelegen er jo at skabe gode relationer. Så det giver god mening at sende en pakke, hvor der er tilknyttet et julekort, der beskriver, hvorfor du valgte at give netop dette.

Hvad gør jeg, når jeg modtager min pakke?
Vi vil bede dig om to ting:

1/ Vi vil gerne høre din historie, så vi kan udvælge og dele de gode, skæve, eller rørende på mindreendtre.dk. Så send en mail til os på hej@mindreendtre.dk med et eller flere billeder af den pakke, du har modtaget. Fx en lille fotoserie fra da du åbnede pakken. Eller et billede af dig og indholdet af pakken. Derudover vil vi også gerne modtage en kort tekst om, hvad du modtog, og hvad det gjorde ved dig. Blev du glad eller overrasket? Kan du bruge gaven? Og har du gættet eller fået at vide, hvem din hemmelige giver er.

2/ Send en besked på Twitter, hvor du afslører, hvad du har modtaget i gave. Det behøver ikke at ske på selve pakkeankomstdagen. Bare du husker at bruge #mindreendtre. Så kan din hemmelige giver finde dit tweet og få bekræftet modtagelsen. Det kan endda være, at din hemmelige giver giver sig til kende herefter!

Hvad sker der, hvis jeg ikke modtager nogen pakke?
Har du ikke modtaget en pakke den 18. december, så send os en mail på hej@mindreendtre.dk
Så kontakter vi din hemmelige giver og spørger, om den er afsendt. Vi er desværre ikke herre over, hvis en deltager vælger at lade være med at sende en pakke. Men vi håber, at det at modtage en pakke vil minde personen om glæden ved at modtage – og derfor også glæden ved at give, så din pakke ankommer med forsinkelse.

Hvad gør jeg, hvis min pakke ikke kommer frem?
Vi anbefaler, at du gemmer din kvittering fra både køb og forsendelse. Så har du dokumentation og kan selv tage dialogen med dit valgte transportfirma. Derudover er det en god idé at holde særligt øje med den modtager, du har fået tildelt, i dagene efter din forsendelse. Mon ikke, din modtager fortæller på Twitter, når gaven er kommet? Det håber vi.

Skal jeg som hemmelig giver give mig til kende?
Der er ingen tvang! Men vi ved af livserfaring, at når man bliver glad over noget, som et andet menneske har gjort for en, så opstår behovet for at sige tak. Og vi ved også, at man som menneske bliver glad for at få tak fra en person, man har gjort noget for. Så vi håber, at julelegens hemmelige givere afslører sig over for deres glade modtagere – enten i selve forsendelsen af pakken eller i gaven. Eller efterfølgende, når modtageren tweeter om, at gaven er ankommet. Denne afsløring behøver selvfølgelig ikke være offentlig på Twitter. Den kan ske direkte mellem partnerne. Men afsløringen skaber relation. Og det er i både Twitters og i Mindre End Tres ånd.