Twitter Decemberkalender 2013

@JennieCph

NYT_Om JennieCph-profilbillede

 

Er bæredygtighed ikke en kamp, som forlængst er tabt – man vil bare ikke indse det? Hvorfor ikke bare give op?

“Vi kan ganske enkelt ikke være bekendt at give op. Derfor. Når nu vi stadig står her, er der tid. Vores art er ellers meget optaget af, at man skal betale, hvis man ødelægger noget. Man skal straffes for ulovligheder. Man skal angre, når man har såret andre. Men vi gør disse ting på et meget stort plan lige nu, helt bevidst og uden at kny. Koblet sammen med at vi nu har det vildeste overblik, nogensinde – historisk, videnskabeligt, teknologisk, etisk. Det er noget af en forpligtigelse, synes jeg.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Den dag jeg hørte, at Thomas Helmig og Renée Toft-Simonsen blev skilt. Er du gal, et chok! Ej, spøg til side var det den 22.-23. juni. Vi var til et aldeles overdådigt bryllup på en italiensk strand, der sluttede med nøgenbadning i Middelhavet og en biltur gennem et diset landskab og et morgengryende Rom. Det var et magisk døgn.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Hvorfor i alverden skal jeg give nogen råd om det? Tænk, hvis der er en tekstildesigner eller revisor, der læser det her – det vil jeg ikke kunne sige noget klogt om. Overordnet vil jeg dog mene, at vi alle på én eller anden måde snart arbejder udelukkende med at opretholde vores liv på kloden. Det bliver vores allesammens hovedformål og bliver den mest meningsfulde ”karriere”, vi kan stræbe efter. Så man kan lige så godt komme i sving nu.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“Som om mit 18-årige jeg ville høre efter? Jeg vil sige til hende, at hun skal være ligeglad med, hvad andre tænker, fortsætte med at spille musik, og løbe skrigende bort fra ham, hun er forelsket i lige nu.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Av. Altså, med vilje? Jeg har meldt nogen ind i Dansk Folkeparti. En rigtig blød, buddhistisk, humanisttype. Tro mig, det var fortjent.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Helt ærligt, har I trawlet Alt for Damerne for de her spørgsmål? Nå. Fotos som ikke er i skyen, kattene, og kunsten.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Filantropi. Og kunst.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“Om- og ligestilling.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

Greenpeace og én eller anden ngo, der arbejder for queer-rettigheder i Rusland.”

Hvis du skal rådgive om parforhold, hvad vil du så sige?

“Regel nr. 1: Don’t be an asshole. Regel nr. 2: Husk I er på samme hold.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“Jeg kan ikke vælge … enten Paris Hiltons chihuahua eller et rensdyr.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Jeg tror, det vil være ugavnligt at bilde mig selv ind, at jeg kan ændres for meget. Så jeg tror bare, jeg skal lade mig selv være. Det er gået meget godt indtil videre.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“At udvide mit netværk, og få nogle rigtige venner med i købet, inklusiv verdens bedste hund.”

Hvornår er twitter værst?

“Debatter, der ikke kan rummes på 140 tegn, mellem overfladiske bekendtskaber.”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

Ilt-app’en, mad og vand-app’en, og Instagram.”

Vis noget, der betyder noget for dig:

Jeg havde engang noget, der betød helt utroligt meget for mig, men så smed jeg det i Tiberen, med vilje. Så jeg har ingen billede af det. Jeg smider generelt mange ting ud, også gamle minder, men så kan det være jeg tager et billede af det, hvis det er noget der stadig gør mig glad. Så her få I et billede af en musikopgave jeg lavede i 2.g, på Sct. Knuds Gymnasium. Min lærer Lars Winberg var ellers ikke så tit begejstret for mine opsætninger, men han tegnede en mand med glade ører, og det kan jeg stadig få optur over.

Jeg havde engang noget, der betød helt utroligt meget for mig, men så smed jeg det i Tiberen, med vilje. Så jeg har intet billede af det. Jeg smider generelt mange ting ud, også gamle minder. Men så kan det være, jeg tager et billede af det, hvis det er noget, der stadig gør mig glad. Så her få I et billede af en musikopgave, jeg lavede i 2.g på Sct. Knuds Gymnasium. Min lærer Lars Winberg var ellers ikke så tit begejstret for mine opsætninger, men han tegnede en mand med glade ører, og det kan jeg stadig få optur over.

Fik du ikke nok af Jennie her, så følg hende på: @JennieCph