@Halfgirl

Om-halfgirl-profilbillede-square

Hvad er fordelene og ulemperne ved at have 134.000 følgere på Instagram?

“Fordelene er, at der åbner sig nye døre og muligheder. Folk fra uventet kant, der vil arbejde sammen eller bare give et tip om noget, de synes kunne være interessant for mig. Senest har jeg været med i et fotoprojekt for Nokia, som bragte mig til Island, og der har da været invitationer til nogle arrangementer og restaurantbesøg i år, som nok ellers ikke var kommet på tale. Det fedeste er dog det netværk, man kan bygge op – og det har jo ikke nødvendigvis noget med antal af følgere at gøre. Da min kæreste og jeg var i USA i sommer, mødte vi en masse virkelig søde mennesker, som vi havde kontaktet gennem Instagram. Det var en vildt god oplevelse.

En af ulemperne for mig har været, at jeg nogle gange har følt, at det var meget ansvar at have lige pludselig, og at der lå et pres på mine skuldre om at skulle levere varen. Der er så sindssygt mange dygtige folk på Instagram, som jeg selv synes fortjener det meget mere end mig. På et tidspunkt føltes det mere som et irriterende arbejde, end noget jeg gjorde for sjov. Det var vigtigt for mig at få nok “likes”, så jeg følte, jeg levede op til en eller anden selvopfunden standard, og jeg skulle lægge billeder op hver dag. Det var ikke fedt. Så nu prøver jeg at lade være med at tænke så meget over det.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Den 4. juni. Jeg arbejdede på det tidspunkt som Office Manager og var taget på Assistens Kirkegården på vej hjem for at nyde solen alene. Jeg ligger og hører lidt musik og tjekker diverse nyheder på mobilen, da en mail tikker ind fra Konservatorskolen vedrørende optagelse – næsten to måneder før den officielle dato. Der er kun optagelse hvert tredje år, og jeg havde arbejdet med mål om optagelse netop her i lidt over to år. Så det var rimelig nervepirrende. Jeg var totalt alene og fuldstændig i vildrede. Heldigvis var det et positivt svar, og jeg behøvede ikke at gå hele sommeren og bekymre mig om, hvorvidt jeg var købt eller solgt.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Jeg vil ikke ligefrem påstå, at jeg er den bedste at bede om karriereråd, eftersom jeg ikke føler jeg har nogen særlig karriere – men det er ofte en god idé at sige ‘ja’ til nye udfordringer. Hvis man har mulighed for at komme med i nogle spændende projekter, ansættelser, frivillige ting og sager – whatever! Så er det altid godt at springe ud i, i stedet for at ærgre sig over at man sagde nej. Spring ud i det, især hvis det virker farligt. Om ikke andet kan man lære noget om sig selv, og det synes jeg er enormt vigtigt.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“De forlader ikke dig – du skubber dem væk.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

““Skrid, jeg gider ikke se på dit grimme fjæs!”, hvæsede jeg som teenager til min mor i et skænderi om ingenting. Den sætning er aldrig blevet glemt, og jeg glemmer heller aldrig, da jeg efterfølgende fandt hende grædende, alene i bryggerset.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Min kasse med fotonegativer, mit kamera og min soveko, Komut. Jeg er 29 år og sover med tøjdyr – jeg kan nærmest ikke sove uden. Jeg led af slemme søvnproblemer, da jeg var yngre, og det hjælper stadig at have et eller andet fjollet, blødt element af tryghed. I sidste ende synes jeg ikke, jeg er specielt knyttet til mine ting, og jeg prøver tit at rydde ud i det, jeg får samlet sammen. Men mine billeder og mit kamera ville jeg være ked af at miste.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Rejse jorden rundt – en klassiker. Jeg lider af konstant udlængsel og dagdrømmer om andre steder, så snart min hjerne har et øjeblik for sig selv. Jeg vil gerne se alle de naturfænomener, der findes, smage alle smage og høre alle lyde, der eksisterer i verden. Det ville være for vildt – at mærke verden fysisk og nyde alt det, den kan.

Min største drøm er at komme til Svalbard. Det virker som det vildeste sted. Islandskaber er sindssygt fascinerende, og dyrelivet enormt spændende på så ekstremt et sted. Jeg gad godt vide, hvad det gør ved mennesker at bo sådan et sted. Derefter kommer New Zealand, Canada og Påskeøen.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“Bedre og billigere fødevarer – mere økologi, mere lokalt og mindre crap. Flere studievenlige boliger og et grønnere (altså, rigtig grønt) København med færre biler, flere grønne områder og endnu flere cykelfordele.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Jeg er inviteret til en lille julevelgørenhedskonkurrence, hvor jeg har valgt Danmarks Naturfredningsforening som min velgørenhed, jeg vil donere de 100.000 kr, der er i spil, til. Dem vil jeg derfor vælge her også. Naturen ligger mig meget på sinde, og det virker som det eneste rigtige for mig at gøre i den her situation. Jeg håber, der kommer mere fokus på miljø og naturbevaring – og som Københavner håber jeg, vi snart kan få sat en stopper for alle de træmassakrer. Det ville være rimelig vildt for mig at kunne donere så mange penge til naturen”.

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“En blåhval. Om ikke andet så for at opleve, hvordan det er at være så kæmpestor og leve et så udokumenteret liv i en verden, man ikke rigtig ved så meget om. 25 meter lang! Jeg kan ikke engang nå vinglassene i mit køkkenskab.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Jeg vil gerne blive bedre til ikke at give op, når jeg kommer hjem efter en lang dag i skole. I den seneste tid har jeg været så meget på fra 8-18 hver dag. Og så har jeg en tendens til at sætte mig ned, når jeg er kommet hjem og ikke rejse mig op igen. Det er en dårlig og uproduktiv vane, jeg gerne vil komme til livs.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“For nylig skaffede @lisbjerg mig en kasse med gammelt tandlægeværktøj, som jeg efterspurgte til mit studie. Det gjorde mig helt vildt glad og har været virkelig brugbart i de projekter, jeg har lavet den sidste tid. Folk er helt vildt hjælpsomme og gavmilde på Twitter. Det overrasker mig tit – på den gode måde. Det er rart at vide, at der findes gode mennesker i verden som fx donerer PS3’er til børnehjem (@lassekjaertw), kæmper for træerne i København (@TypiskSandra) og generelt bare spreder god energi og twitterkram til folk, de aldrig har mødt (bl.a. @milroesen og @mofling har været gode ved mig). Jeg er desuden en sucker for Eurovision og livetweets. Det ser jeg frem til hvert år! Generelt er det virkelig underholdende og lærerigt at være på Twitter.”

Hvornår er twitter værst?

“Når der kommer personligt fnidder ud i den offentlige strøm. Det er lidt ligesom at skændes højlydt på gaden eller i bussen. Sub-tweeting er i samme ombæring rimelig fjollet.”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

Instagram til deling, Vsco cam til redigering og Tumblr til lulz.

Vis noget, der betyder noget for dig:

Henne Strand er de sidste par år blevet mit helle. Min kærestes forældre har det hyggeligste lille stråtækte sommerhus der, og det er meget hurtigt blevet mit ultimative yndlingssted at være. Vesterhavet og vestjylland får mig til at slappe af som intet andet, og når jeg er i København savner jeg det inderligt.  Måske har det noget at gøre med at jeg er blevet træt af at bo i byen, at det er for stressende, men måske også at jeg aldrig selv har haft sommerhuskulturen rigtigt inde på livet. Det er enormt hyggeligt, lige meget hvordan vejret er. Bare gå ture, læse bøger, lave mad og spise sammen udenfor eller indenfor, tænde op i brændeovnen og høre vinden suse...

Henne Strand er de sidste par år blevet mit helle. Min kærestes forældre har det hyggeligste lille stråtækte sommerhus der, og det er meget hurtigt blevet mit ultimative yndlingssted at være. Vesterhavet og Vestjylland får mig til at slappe af som intet andet, og når jeg er i København savner jeg det inderligt. Måske har det noget at gøre med, at jeg er blevet træt af at bo i byen. At det er for stressende. Men måske også at jeg aldrig selv har haft sommerhuskulturen rigtigt inde på livet. Det er enormt hyggeligt, lige meget hvordan vejret er. Bare gå ture, læse bøger, lave mad og spise sammen udenfor eller indenfor, tænde op i brændeovnen og høre vinden suse…

Vil du ha’ mere af Young, så følg hende her: @Halfgirl

Standard