Twitter Decemberkalender 2013

@JonasWho

Om jonaswho-profilbillede

Du drev et af landets mest populære humorsites, pono.dk (som meget bizart havde åbningstider). Hvordan forholdt I jer til populariteten, og tænkte I aldrig på at tjene kassen på det?

“Vi hyggede os bare. Det var en hobby for os og et slags åbent forum for vores absurde humor. Men snak om at tjene penge på det husker jeg ikke, det var. Vi blev bare stolte, hver gang et medie nævnte os eller kopierede noget, vi havde lavet. Jeg savner sgu den kreativitet, det hold af galninge skabte. De er stadig mine venner.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Den dag jeg friede til min kæreste. Fordi det skulle jeg have gjort for længe siden.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Det bliver hurtigt corny, men mit råd er; at glemme alt om ordet ‘karriere’, at arbejde med noget man kan lide, at sige op når man ikke bryder sig om sit job, og at have så få faste udgifter i sit liv som muligt, så man ikke er bundet til sit arbejde.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“”Køb nogle Apple-aktier”? Ok, seriøst ville jeg nok spørge mig selv: “Bliver du aldrig træt?”. Jeg fatter ikke rigtigt, hvordan jeg kunne passe skolen, have et job, spille ishockey fire gange om ugen og stadig have tid til at se mine venner hver anden dag og gå i byen hver weekend.”

Hvad er det ledeste, du nogensinde har gjort imod nogen?

“Da jeg var lille, råbte jeg engang i arrigskab af min storebror, at det var fryd, han havde astma. Det fortrød jeg godt nok hurtigt igen.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Min eksterne harddisk, et gammelt fotoalbum med billeder, jeg ikke har digitalt – og min telefon. De indeholder alle sammen minder, der ikke kan genskabes.”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Jeg ville konstant rejse rundt og bo forskellige steder i verden. Og så arbejde derfra når jeg begyndte at kede mig. Jeg er misundelig på dem her.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“Uddannelse. Den akademiske og den menneskelige. For mange mennesker er alt for fattige på mindst et af de to områder.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Nogen der arbejder med syge børn. Ikke at have råd til at helbrede syge børn, selvom kuren findes, må være det mest ubehagelige, der overhovedet foregår i verden.”

Hvis du skal rådgive om parforhold, hvad vil du så sige?

“Jeg synes, det er et pseudo-filosofisk spørgsmål, der kun kan besvares med floskler. Alt afhænger af mennesker og deres personligheder. Og hvorfor skal kønnene have forskellige råd? Ok, I får ét råd til parforholdet så: Fællesøkonomi uden undtagelser.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Det er IMO en ugavnlig vane at plage sig selv med at skulle ændre sig selv. Men det siger jeg måske kun, fordi jeg er ekstremt konfliktsky. Så den konflikt må jeg tage op med mig selv. Deadlock.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“Generelt det, at kunne få svar på et spørgsmål af kvalificerede mennesker indenfor få minutter.”

Hvornår er twitter værst?

“Når der er massehysteri over ting, der ikke interesserer mig. MGP, Vild med dans og den slags.”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

“Jeg håber virkelig ikke, at jeg kradser af, hvis jeg ikke har dem, men hvis jeg skal nævne tre:

Google Maps har haft størst indflydelse på mit liv. Det er grunden til, at vi startede Boliga, og en service jeg bruger jævnligt.

Stack Overflow. Jeg tror ikke, jeg er den eneste udvikler, der bruger det dagligt.

Dropbox. Som den glemsomme sjæl jeg er, er det fantastisk at have adgang til ting alle steder fra.”

Vis noget, der betyder noget for dig:

 Jeg har vedhæftet et billede af mine forældres hus på Bøjden på Sydfyn. Det er et hus som min mors familie har bygget i 1853 og boet i igennem 5 generationer sidenhen. Både min morfar og hans far var smede og smedjen var også en del af huset. Mine forældre flyttede fra Gentofte og ned i huset efter min morfar flyttede på plejehjem og de har sidenhen restaureret det super lækkert, så det nu er stort nok til at hele familien kan bo der og bruge det som helårs- og sommerhus. Det betyder noget særligt fordi det er et sted jeg altid er kommet som barn og især dette billede er jeg glad for, fordi det er taget den jul hvor vi havde mine fantastiske svigerforældre fra Mexico på besøg og de fik lov at opleve en rigtig hvid jul i de dejlige rammer.

Det her er mine forældres hus på Bøjden på Sydfyn. Det er et hus, som min mors familie har bygget i 1853 og boet i igennem 5 generationer sidenhen. Både min morfar og hans far var smede, og smedjen var også en del af huset. Mine forældre flyttede fra Gentofte og ned i huset, efter min morfar flyttede på plejehjem. De har sidenhen restaureret det super lækkert. Så nu er det stort nok til, at hele familien kan bo der og bruge det som helårs- og sommerhus. Det betyder noget særligt, fordi det er et sted, jeg altid er kommet som barn. Og især dette billede er jeg glad for, fordi det er taget den jul, hvor vi havde mine fantastiske svigerforældre fra Mexico på besøg – og de fik lov at opleve en rigtig hvid jul i de dejlige rammer.

Vil du have mere af Jonas, så følg ham på: @JonasWho