Twitter Decemberkalender 2013

@BaCoNoDo

Om BaCoNoDo-profilbillede

Hvornår er det fedest at være politimand? Og hvornår er det en stor udfordring for dit privatliv?

“Når det er fedest at være politimand, er det den største udfordring for mit privatliv! Jeg arbejder med langvarige fremadrettede efterforskninger i den mere komplekse og organiserede kriminalitet. For at kunne trives i det arbejde, er der tre ting, der er afgørende:

1: Du skal være omstillingsparat
2: Du skal være holdspiller
3: Du skal have udelt opbakning fra din familie

Når vores team begynder at få fat i den lange ende, tempoet stiger, dagene bliver lange, nætterne korte, og vi til sidst slår til med beslaglagt narkotika og fængslede bandemedlemmer til følge, så står jeg tilbage med en følelse af, at det her ville jeg gøre gratis.

Da selvsamme arbejdsmoral og -metode indebærer arbejdsdage, hvor jeg ikke ved, om jeg overhovedet kommer hjem samme dag, kan det naturligvis være en udfordring med tre børn.

Når børnene spørger om jeg ikke bare kan lade være med at tage telefonen næste gang, så gør det naturligvis ondt. Jeg er fuldstændig afhængig af min kones opbakning, og mit arbejdsliv kunne ikke fungere, hvis jeg var alene med børnene. Af samme grund prioriterer jeg højt, at min opsparede frihed skal bruges med familien. Og at mine børn skal mærke, at de har en far, som sagtens kan holde fri, når de er syge eller skal bruge mig i øvrigt.”

Hvilken dag i 2013 har indprentet sig mest hos dig?

“Hele april måned har indprentet sig i min bevidsthed, og dagene flyder sammen, så jeg må berette om dem samlet. I april fik jeg et kompliceret skinnebensbrud, og få dage efter fødte min kone vores 3. barn. Som nogle måske husker, var april måned også den måned, hvor alle børn var lockoutet. Så kombinationen af mig på morfin i en sygeseng i hjemmet, blandet med et spædbarn og lockoutede storebrødre, skabte en forholdsvis kaotisk situation. Måneden var fyldt med gråd, latter og masser af kærlighed – og har i dag gjort os endnu stærkere, end vi var før.”

Hvad er dit bedste karriereråd?

“Gør op med dig selv, om du overhovedet ønsker en karriere!

Jeg har valgt at have et fantastisk og givende arbejdsliv ved at glemme karrieredelen. I stedet har jeg arbejdet mig til store og gode oplevelser ved at opføre mig pænt, byde ind med mine kompetencer og skabe mig en rolle som værdsat kollega og medarbejder.”

Hvad vil du sige til dit 18-årige jeg?

“Du skulle se dig selv stå der med slips og cowboybukser i Unibank. Det bliver ALDRIG en karriere.”

Hvad er det ledeste du nogensinde har gjort imod nogen?

“Dyr der skider i min sandkasse og dramatiske breakups tæller ikke i denne kategori, vel? Jeg har aldrig været sådan rigtigt led mod nogen. På den baggrund har jeg nok også slugt flere kameler, end jeg burde. Hvis jeg skal nævne tidspunkter, hvor jeg har følt mig som en led satan, så har det været, når jeg i politijobbet stod ude foran intetanende menneskers dør for at skulle underrette dem om det pludselige tab af deres familiemedlem.”

Hvis dit hjem brænder, hvilke tre ting (ikke personer) vil du redde?

“Jeg ville aldrig rende rundt i mit brændende hus for at redde materielle ting. Der tages jævnlige backups af de digitale fotos, og den backup befinder sig på arbejdspladsen. Skulle jeg dog alligevel snige mig ind i røgen, så tog jeg disse tre ting med:

– En håndlavet stok arvet af min tipoldefar, indgraveret med hans navn
– En pibe med årstal og navn indgraveret, som jeg har fået af min far
– Mit nedgravede nedløbsrør fyldt med konfiskerede narkopenge”

Hvis du ikke skulle tænke på økonomi, hvad ville du så lave?

“Hvis lokummet brænder, ringer man enten til pedellen eller politiet. Så på den måde ligger de to jobs tæt op af hinanden. Jeg har tidligere være pedel, og for en mand som mig, som elsker at hjælpe andre, så var det et fantastisk job.

Grafisk arbejde, IT og SoMe er også interesser jeg har flair for, så det kunne også være bud på nye jobs, hvis @pomaEB eller Den Uafhængige Politiklagemyndighed fik skovlen under mig.”

Hvis du var politiker, hvad ville dine mærkesager så være?

“At sukke og rulle med øjnene hver gang min tidligere kollega Tom Behnke foreslog hårdere traf som løsningen på alt fra ungdomskriminalitet til stigende inflation.”

Hvis vi gav dig 500.000 kroner, som du skulle give videre, hvem ville du så give dem til?

“Mændenes Hjem og Fixerum.”

Hvis du skal rådgive en kvinde om parforhold, hvad vil du så sige til hende?

“Forudsætningen for at din mand kan være alt det, du forventer af ham, er, at du også spiller med på hans bane. Hvornår har du sidst, på et uventet sted eller tidspunkt, bedt din mand om at snuppe et hurtigt knald? Hvis du ikke rigtig kan huske det, så start med det. Så kommer tøjvask, romantik, interesse, spontanitet og kærlighed oftest af sig selv.

Give a little, gain a lot!

I øvrigt skal du blive bedre til at modtage ros. Hvis du står foran spejlet i natbukser og uden mascara, og din mand fortæller dig, du er lækker, så tro på det, brug det, og sig tak. Vi synes, I er fantastiske.”

Hvad så hvis du skal rådgive en mand om parforhold?

“Drop mærkedage som bryllupsdag, Valentins dag, mors dag og alt det andet bras. Du kan kun tabe, idet du enten køber noget forkert eller glemmer det. Vis kærligheden til din kvinde ved dagligt at røre hende og rose hende, og når du falder over noget, du synes, hun skal have, så køb det, og giv hende det med det samme. Uventede gaver på lorte hverdage slår alt.”

Hvis vi siger, der er et næste liv – hvad, hvor og hvem vil du så være?

“Jeg ville være chauffør på en skolebus i New Zealand og bruge al min ledige tid på at køre MTB og lave andre udendørs aktiviteter med mine børn og min kone i landets mangfoldige natur.”

Hvilke ugavnlige vaner eller mønstre vil du forsøge at ændre i 2014?

“Jeg vil gerne være bedre til at være produktiv, når jeg ikke har så travlt. På nuværende tidspunkt tænker og arbejder jeg bedst, når godstoget er afsporet, og vi hænger ud af vinduerne med haglbøsserne ladt.

Desuden vil jeg gerne være bedre til at være i konflikt og sige de ubehagelige nødvendige ting. Jeg synes, det er forfærdeligt, hvis jeg har en konflikt med en kollega eller min kone.”

Din bedste oplevelse på twitter?

“For 2 år siden lavede jeg en aprilsnar på Twitter, hvor jeg tweetede, at min profil skulle lukkes efter ordre fra Rigspolitiet. Tweetet blev mødt med en tsunami af tweets, der bakkede mig op i mit projekt og i øvrigt svinede cheferne til på ret undeholdende vis. Jeg er her heldigvis stadig, og i mellemtiden er samtlige danske politikredse kommet på Twitter.”

Hvornår er twitter værst?

“Normalbilledet er, at Twitter er Reuters, og Facebook er Se & Hør. Når Twitter bliver EB med #vildmedallan hype og lignende, logger jeg af, og hopper først på dagen efter.”

Tre sites eller apps du ikke kan leve foruden

“Man skal vist hedde Laura eller Jonas for ikke at kunne leve uden disse apps, men de er dog alle essentielle og hyppigt brugte i min samling:

Piikki: En app, der scanner og uploader alle mine kvitteringer til Dropbox, så mine kvaler med manglende og udviskede kvitteringer er løst for evigt.

Google Maps: I mit arbejde har Google Maps utallige gange reddet min røv med nye rutebeskrivelser og brugbare streetviews. Den operative efterforskers usynlige makker!

1password: I samme stil med Piikki har 1password en gang  for alle skabt orden på logins og passwords i en hektisk hverdag. App’ens synkronisering af data via Dropbox mellem enheder og muligheder for addons til browsere, gør den til en stabil og først og fremmest sikker hjælper i hverdagen.”

Vis noget, der betyder noget for dig:

Jeg har en næsten 30 år gammel planche, der viser stations- og kredsgrænserne i København i 1985. Jeg kan altid falde i staver over planchen, da steder, gader og betegnelser alle er fyldt med minder om København. Stedet hvor jeg mødte min kone, Brorsons Kirke, Jagtvej 69 og hospitalerne hvor mine børn blev født, er alle samlet der på min væg, og minder mig om mangfoldigheden og diversiteten i vores hovedstad.

Jeg har en næsten 30 år gammel planche, der viser stations- og kredsgrænserne i København i 1985. Jeg kan altid falde i staver over planchen, da steder, gader og betegnelser alle er fyldt med minder om København. Stedet hvor jeg mødte min kone, Brorsons Kirke, Jagtvej 69 og hospitalerne, hvor mine børn blev født. Alle stederne er samlet der på min væg og minder mig om mangfoldigheden og diversiteten i vores hovedstad.

Fik du ikke nok af Thomas her, så følg ham på: @BaCoNoDo